Το εμβόλιο κάνει τη δουλειά του για την προστασία των ανθρώπων».

Περισσότεροι εμβολιασμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιβραδυνθεί αυτό. Περίπου το 49% των κατοίκων της Αριζόνα είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση COVID-19 από τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία της πολιτείας.

"Αυτό που το επιβραδύνει… είναι ότι χρειάζεστε πολλή μετάδοση για να δείτε πολλή κίνηση. Και αυτή τη στιγμή στην Αριζόνα, ευτυχώς, δεν βλέπουμε πολλή μετάδοση", είπε ο LaBaer. "Με αυτόν τον χαμηλό ρυθμό μετάδοσης, θα ήταν πιο δύσκολο για την παραλλαγή Delta να αναλάβει. Απλώς πρέπει να την προσέχουμε."

Επικοινωνήστε με τον δημοσιογράφο στη διεύθυνση Stephanie.Innes@gannett.com ή στο 602-444-8369. Ακολουθήστε την στο Twitter @stephanieinnes .

Επικοινωνήστε με τον δημοσιογράφο στο Alison.Steinbach@arizonarepublic.com ή στο 602-444-4282. Ακολουθήστε την στο Twitter @alisteinbach .

Οι ειδικοί δημόσιας υγείας της Αριζόνα ανησυχούν όλο και περισσότερο για την παραλλαγή δέλτα, ένα στέλεχος του κορωνοϊού που είναι πιθανότατα πιο μεταδοτικό και κερδίζει δυναμική σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Κάποιοι προτείνουν στους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους σε δημόσιους χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί, για να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης.

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Μεταφραστικής Γονιδιωματικής που εδρεύει στην Αριζόνα είχε εντοπίσει έως την Τετάρτη 114 γνωστές περιπτώσεις της παραλλαγής δέλτα του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί τον COVID-19. Αυτό είναι από 49 περιπτώσεις στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου αλληλουχίας του ΜΚΟ . Αλλά μόνο ένα δείγμα όλων των περιπτώσεων ταξινομείται και η διαδικασία διαρκεί λίγο χρόνο, επομένως πιθανότατα υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις.

Το Έθνος Ναβάχο επιβεβαίωσε την Παρασκευή το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής δέλτα. Ο Τζόναθαν Νεζ, πρόεδρος της φυλής, δήλωσε σε μια δήλωση ότι η επιβεβαίωση παρείχε έναν άλλο λόγο για τον οποίο τα μέλη της φυλής που δεν είναι εμβολιασμένα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως το εμβόλιο για τον COVID-19 και γιατί τα μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στο κοινό. Το Έθνος Ναβάχο περιλαμβάνει τμήματα της Αριζόνα, της Γιούτα και του Νέου Μεξικού.

«Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι έχουμε την παραλλαγή δέλτα εδώ στην Αριζόνα. Το έχουμε εντοπίσει σε όλα τα μέρη της πολιτείας», δήλωσε η Δρ Κάρα Κριστ, διευθύντρια υγείας της πολιτείας. «Η καλύτερη μορφή πρόληψης είναι ο εμβολιασμός – πλήρως εμβολιασμένος – κατά του COVID-19».

Ο Δρ Marjorie Bessel, επικεφαλής κλινικός υπεύθυνος για το Banner Health που εδρεύει στο Phoenix, το μεγαλύτερο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Αριζόνα, είπε: "Η συντριπτική, μεγάλη, συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών με COVID που νοσηλεύονται στο σύστημά μας είναι μη εμβολιασμένοι".

Η επίσημη ιστοσελίδα της Welltone είναι η πύλη σας για μια ζωή χωρίς υπέρταση.

Η παραλλαγή δέλτα του COVID-19 είναι πολύ μεταδοτική μεταξύ των μη εμβολιασμένων ατόμων και το ποσοστό εμβολιασμού της Αριζόνα ακολουθεί τον εθνικό μέσο όρο, γεγονός που αφήνει «θύλακες ευπάθειας» για την αποτελεσματική παραλλαγή δέλτα «να πάει και να προκαλέσει τον όλεθρο σε αυτούς τους ευάλωτους ασθενείς», είπε ο Μπέσελ.

Η παραλλαγή δέλτα θα μπορούσε να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στην Αριζόνα μέσα σε λίγες εβδομάδες, δήλωσε ο Δρ Joshua LaBaer, ​​διευθυντής του Ινστιτούτου Biodesign του State University της Αριζόνα, σε ενημέρωση ειδήσεων την Τετάρτη. Είπε ότι το δέλτα είναι πιο μεταδοτικό, επηρεάζει νεότερους ανθρώπους και ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια.

"Εμβολιαστείτε – αυτό είναι μακράν το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από όλες τις παραλλαγές", είπε ο LaBaer.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εκτιμούν ότι η παραλλαγή δέλτα μπορεί να αντιπροσωπεύει περίπου 1 στα 4 νέα κρούσματα COVID-19 στις ΗΠΑ, ποσοστό που υπερδιπλασιάστηκε από την προηγούμενη περίοδο των δύο εβδομάδων.

Και η παραλλαγή έχει αυξηθεί σε κυκλοφορία στην Αριζόνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αλληλουχίας του γονιδιώματος.

Βρείτε βοήθεια: Χρειάζεστε έναν οικιακό εμβολιασμό για τον COVID-19; Χρειάζεστε μια βόλτα; Η νεολαία βοηθά τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν

Τα μη εμβολιασμένα άτομα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο

Με βάση τα αποτελέσματα της αλληλουχίας, η παραλλαγή δέλτα στην Αριζόνα επηρεάζει κυρίως τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, είπε ο Christ.

«Οι περιοχές που έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού θα είναι πιο ευαίσθητες στην παραλλαγή δέλτα. Είναι πιο μεταδοτικό από τις άλλες παραλλαγές που έχουμε δει ή το COVID-19 γενικά, και πραγματικά επηρεάζει τα μη εμβολιασμένα άτομα», είπε.

«Γι’ αυτό ενθαρρύνουμε όλους να εμβολιαστούν, επειδή αυτά τα άτομα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να κολλήσουν την παραλλαγή δέλτα του COVID-19».

Περίπου το 45% όλων των γνωστών περιπτώσεων παραλλαγής δέλτα στην πολιτεία ήταν σε άτομα ηλικίας 20 έως 44 ετών, είπε ο Christ, πιθανότατα επειδή αυτή η ηλικιακή ομάδα έχει χαμηλότερο συνολικό ποσοστό εμβολιασμού και επειδή τείνουν να είναι κοινωνικοί. Περίπου το 46% των ατόμων ηλικίας 20 έως 44 ετών στην Αριζόνα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σε σύγκριση με περίπου το 63% των ηλικιών 45-64 και το 86% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ο Bessel είπε ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με COVID-19 της Banner Health είναι σε μεγάλο βαθμό μη εμβολιασμένοι, δείχνοντας ότι για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, το εμβόλιο κάνει τη δουλειά του.

«Ο πρωταρχικός του ρόλος, το εμβόλιο, είναι να εμποδίζει τους ανθρώπους να πεθαίνουν και να εμποδίζει τους ανθρώπους να αρρωστήσουν σοβαρά και σοβαρά», είπε. «Το εμβόλιο κάνει τη δουλειά του για την προστασία των ανθρώπων».

Είπε ότι η Banner Health δεν έχει παρατηρήσει πρόσφατες αιχμές σε νοσηλεία, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με την παραλλαγή δέλτα.

«Είναι επίσης μια ευκαιρία για εμάς να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί», είπε. "Εάν μπορέσουμε να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι, μπορούμε να το μετριάσουμε… Κάθε μέρα που περιμένετε (να εμβολιαστείτε) είναι άλλη μια μέρα που κινδυνεύετε."

Ο Δρ Μάικλ Γουάιτ, επικεφαλής κλινικός διευθυντής της Valleywise Health με έδρα το Phoenix, δήλωσε ότι ανησυχεί ότι με τον μισό πληθυσμό της πολιτείας να μην έχει ακόμη εμβολιαστεί κατά του COVID-19, τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να δουν αύξηση στον αριθμό των ατόμων που πρέπει να εισαχθούν επειδή είμαι άρρωστος από την παραλλαγή δέλτα.

Μια μελέτη από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας διαπίστωσε ότι δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer ήταν 88% αποτελεσματικές έναντι της συμπτωματικής νόσου από την παραλλαγή δέλτα. Μετά από μία μόνο δόση, ήταν 33% αποτελεσματικό. Το Moderna είναι παρόμοιο είδος εμβολίου με το Pfizer.

Δεν υπάρχουν ακόμη πολλές πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson και την παραλλαγή δέλτα, αλλά ο Christ είπε ότι πιθανότατα παρέχει κάποιο επίπεδο προστασίας.

Γρήγορη κίνηση: Μέλη του Κογκρέσου της Αριζόνα, αξιωματούχοι υγείας θέλουν τα εμβόλια COVID-19 που λήγουν να πάνε στη Σονόρα του Μεξικού

Η καλύτερη προστασία αυτή τη στιγμή είναι να εμβολιαστείτε πλήρως με ένα εμβόλιο mRNA (Pfizer ή Moderna), είπε ο Χριστός. Πλήρως εμβολιασμένος σημαίνει δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση. Εάν οι άνθρωποι δεν είναι σίγουροι ότι θα μπορούσαν να λάβουν τη δεύτερη δόση, το Υπουργείο Υγείας θα συνιστούσε να κάνουν το εμβόλιο μίας δόσης J&J, είπε.

«Με το delta να είναι παρόν στην Αριζόνα, γνωρίζουμε ότι η παρουσία θα συνεχίσει να αυξάνεται, και έτσι τώρα είναι η ώρα να αρχίσουν όλοι να εμβολιάζονται».

Ο LaBaer είπε ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με οποιοδήποτε από τα τρία εγκεκριμένα από τις ΗΠΑ εμβόλια είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μολυνθούν από την παραλλαγή δέλτα.

«Μπορείτε να αποτρέψετε την εξάπλωση αυτής της παραλλαγής απλώς εμβολιαζόμενοι», είπε, εξηγώντας ότι όσο περισσότερη εξάπλωση του ιού υπάρχει στην κοινότητα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να εμφανιστούν νέες παραλλαγές, μερικές από τις οποίες θα μπορούσαν να είναι ανθεκτικές στα εμβόλια ή εξαιρετικά μεταδοτικές .

Περίπου το 58% των κατοίκων της Αριζόνα ηλικίας 12 ετών και άνω (όσοι είναι σήμερα επιλέξιμοι) είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου από την Τρίτη, σε σύγκριση με περίπου το 63% όλων των Αμερικανών 12 ετών και άνω, σύμφωνα με στοιχεία του CDC .

Μάσκες σε εσωτερικούς χώρους; Κάποιοι ειδικοί τα προτείνουν

Υπό το φως του φαινομενικά υψηλότερου επιπέδου μεταδοτικότητας της δέλτα, ορισμένα στοιχεία και φορείς δημόσιας υγείας ενθαρρύνουν τη συνέχιση της χρήσης μάσκας.

Η Αριζόνα εμμένει στις τρέχουσες συστάσεις της.

Ο Χριστός είπε ότι τα άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα πρέπει να φορούν μάσκες στο κοινό, ειδικά όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους γύρω από άτομα με τα οποία δεν ζουν ή δεν γνωρίζουν την κατάσταση εμβολιασμού.

Τα άτομα που είναι εμβολιασμένα μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές δραστηριότητες χωρίς μάσκες ή αποστάσεις, είπε ο Christ, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Υγείας ακολουθεί τις οδηγίες του CDC. Διατηρώντας τις συμβουλές του από τον Μάιο, το CDC εξακολουθεί να λέει ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκες ή φυσική απόσταση, εκτός εάν τα τοπικά μέρη έχουν αυστηρότερους κανόνες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε την περασμένη εβδομάδα ακόμη και τα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και να εφαρμόζουν κοινωνική απόσταση για να αποφύγουν τη μόλυνση με την παραλλαγή δέλτα.

Το τμήμα δημόσιας υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες συνέστησε τη Δευτέρα να φορούν όλοι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους σε δημόσιους χώρους – ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί – λόγω της αυξανόμενης κυκλοφορίας της παραλλαγής δέλτα. Σχεδόν οι μισές από τις παραλλαγές που ακολουθήθηκαν πρόσφατα στην κομητεία ήταν η παραλλαγή δέλτα, σύμφωνα με αξιωματούχους της κομητείας του Λος Άντζελες.

Το τμήμα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στη "μέγιστη προστασία" έως ότου κατανοήσει καλύτερα πώς εξαπλώνεται η παραλλαγή δέλτα και ποιον επηρεάζει.

«Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα φαίνεται να προστατεύονται καλά από λοιμώξεις με παραλλαγές Delta, ωστόσο τα άτομα με μία μόνο δόση εμβολίου Pfizer ή Moderna δεν είναι τόσο καλά προστατευμένα», έγραψαν στην ανακοίνωσή τους οι υγειονομικοί υπάλληλοι της κομητείας του Λος Άντζελες. «Ο μικρότερος αριθμός λοιμώξεων COVID-19 που εντοπίστηκαν σε άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα ήταν ήπιες ασθένειες».

Η Ελίζαμπεθ Τζέικομπς, επιδημιολόγος και καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, είπε ότι συμφωνεί με τις οδηγίες του ΠΟΥ για τη συνεχιζόμενη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους.

«Πιστεύω ότι θα έπρεπε ακόμα να καλύπτουμε σε εσωτερικούς χώρους· στην πραγματικότητα, ποτέ δεν πίστευα ότι έπρεπε να σταματήσουμε», έγραψε ο Τζέικομπς σε ένα email. «Οι εξωτερικοί χώροι είναι πολύ λιγότερο πρόβλημα λόγω του αερισμού, αλλά προσωπικά δεν θα πήγαινα σε υπαίθρια συναυλία ή άλλη μαζική συγκέντρωση».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 54,9% του συνολικού πληθυσμού και το 67,1% των ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και το 47% του συνολικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο. Από τη Δευτέρα, το 49,8% των ανθρώπων στην Αριζόνα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και το 44,1% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει μια απλή λύση.

«Θα είμαι διαφανής και θα πω ότι αυτό είναι ένα σκληρό καρύδι», δήλωσε ο Sujeet Rao, ανώτερος σύμβουλος πολιτικής στην ομάδα ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου για τον COVID-19, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την Πέμπτη. «Αυτή ήταν μια πρόκληση και θα παραμείνει πρόκληση. Και είναι κάτι πάνω στο οποίο εργαζόμαστε καθημερινά για να σκεφτούμε νέες στρατηγικές για να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε (νέους) ανθρώπους».

Παραλλαγή Delta: Είναι στην Αριζόνα. Να τι σημαίνει αυτό

Ο Josh Dickson, ανώτερος σύμβουλος για την αφοσίωση στη πίστη, είπε ότι ο Λευκός Οίκος στοχεύει «επιστροφή στο σχολείο και άλλες μεγάλες στιγμές» για να προσεγγίσει νέους ενήλικες.

«Επίσης, πραγματικά προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους για τον μακροχρόνιο COVID και για ορισμένα πράγματα που βλέπουμε να έχουν υψηλότερο επιπολασμό στους ανθρώπους», είπε ο Dickson.

Πώς να προσεγγίσετε νέους ενήλικες;

Η συνεδρίαση του Λευκού Οίκου περιλάμβανε καταιγισμό ιδεών από ηγέτες της Αριζόνα σχετικά με τον τρόπο αύξησης του ποσοστού εμβολιασμού.

Ο Robin Reid, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Black Chamber of Arizona, είπε ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο να γίνει "όποιος είναι δημοφιλής σε μια δεδομένη ομάδα" να φιλοξενήσει μια ανακοίνωση δημόσιας υπηρεσίας σχετικά με τους εμβολιασμούς σε δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Twitter ή το Instagram.

«Πιστεύω ότι η προσπάθεια να κάνουμε κάτι τέτοιο και να τους συναντήσουμε εκεί που βρίσκονται, μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερη συμμετοχή στη νεανική κοινότητα», είπε ο Reid.

Πριν από λίγους μήνες, το Black Chamber of Arizona δημιούργησε μια άμεση συνεργασία με το Ίδρυμα HeroZona, το οποίο συνεργάζεται με οργανισμούς για να προσφέρει εμβόλια και δοκιμές κατά του COVID-19 σε διάφορες, υποεξυπηρετούμενες κοινότητες, και το Lyft, την εφαρμογή ανταλλαγής επιβατών. Η Lyft έδωσε 30.000 δολάρια στο Ίδρυμα HeroZona, ώστε οι κάτοικοι της Αριζόνα να μπορούν να υποβληθούν σε εξετάσεις ή να εμβολιαστούν.

«Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι στο Phoenix, συγκεκριμένα το 90% των βόλτων με Lyft ξεκινούν ή τελειώνουν σε μια περιοχή χαμηλού εισοδήματος, η οποία κατοικείται περισσότερο από μειονοτικές κοινότητες», είπε ο Reid. «Αναγνωρίζοντας αυτό, ο Lyft είδε τη σημασία του να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον μεταφορικά μέσα και πάλι, μπορούμε να άρουμε τυχόν εμπόδια για τον εμβολιασμό των ανθρώπων. Νιώθω ότι όλοι έχουμε αυτή την υποχρέωση».

Η Debbie Davis, εκτελεστική διευθύντρια για το Arizona Partnership for Immunization, είπε ότι η συνεργασία είναι κοντά στο να λανσάρει ένα εργαλείο που θα επιτρέψει στους οργανισμούς «να προχωρήσουν πέρα ​​από την προσέλκυση ανθρώπων στις αναδυόμενες κλινικές».

«Αυτό (το εργαλείο) θα τους δείξει πού βρίσκονται οι τοποθεσίες στις κοινότητές τους όπου μπορούν να πάνε για να εμβολιαστούν», είπε ο Ντέιβις. «Έτσι θα πρέπει να τους δώσει αυτό το επιπλέον βήμα. Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα έτσι ώστε να είναι φορητό σε μια φορητή συσκευή και επίσης όπου μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας πληροφορίες για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ολοκληρώσουν πραγματικά το έργο του εμβολιασμού».

Contents